Cégleírás

Miért és kinek vagyunk mi a jó választás?

A szervezetek megfelelő működése érdekében általában a területeket nem szabad elszigetelt módon kezelni, hiszen komoly kölcsönhatással lehetnek egymásra. Nemcsak megoldásokat kell találni és azt végrehajtani, hanem az összefüggések komplex kezelését kell megvalósítani. Ez a fajta szemlélet kifejezetten komoly hatást gyakorolhat a vállalati kultúrára is. Egy jobb közegben, szélesebb látókörrel rendelkező és azokra kiélezett szemmel figyelő csoport, illetve annak vezetője gyorsabb és átfogóbb választ tud adni a rohamos kihívásokra, egyre fokozódó változásokra. A gondosabb és összetettebb kezelés visszahat a közösség minden tagjára, gondolkodására, ezzel a kapcsolódó területeken, végső soron a vállalati közegben is változásokat generálva.

Nagyon fontos, hogy a környezetünk és az életünk, munkahelyünk és a magánéletünk nem választható éles vonal mentén el. Azt gondoljuk, hogy át kell lépni a két terület külön kezelésén, nem lehet a munkahelyünket szükséges dolognak tekinteni, a magánéletünk pedig a munkahelyünktől független „békesziget” hiszen ezzel mi magunk kettős személyiséget alakítunk ki, mely hosszabb távon károsan hathat gondolkodásunkra és környezetünkre.

Mind a két helyen embernek kell lenni, akinek szüksége van a kihívásokra, megoldásokra és sikerekre, annak érdekében, hogy az is maradhasson. Mindenhol egy adott környezetben vagyunk, ahol figyelni és összegezni, gondolkodni és mérlegelni, értékelni és dönteni kell. Ezt csak tudatos ember tudja megtenni, aki számára minden esemény, feladat és tett szükséges és várt dolog, nem pedig egy külső erők által okozott elviselendő rossz.

Ezért is tartjuk kiemelten fontosnak kollégáink és saját kompetenciáink az elérhető legmagasabb szinten való tartását minden általunk képviselt területen –környezetvédelem, munkabiztonság, tűzvédelem, minőségügy Msc végzettséggel vagy azzal egyenértékű egyéb minősítéssel rendelkező kolléga működik közre -, a folyamatos tanulási képesség és tanulni-akarás megtartása mellett. Természetesen eltérően szemlélünk, érzékelünk és gondolkodunk, de egy bizonyos szintet minden csoport, illetve annak vezetője meghatároz. Ezt a minimumot akár gondolhatjuk a társaság elfogadott kockázati szintjének, mely a vállalati kultúra fundamentumának is része kell legyen.

 

Lehetőség – Potenciál – Képesség - Kapacitás

Elkötelezettség – Közösség - Kölcsönös megértés

Felelősség – Elismerés - Gondolkodás

 

A fentieket próbáltuk három, számunkra összefoglaló szóba, együttesen egy kifejező fogalommá sűríteni, melyeket szeretnénk a küldetésünknek tudni:

 

Dinamikus-Tudatos-Optimum

 

Ezek azok az alap gondolatok, melyek vezérelnek minket a tevékenységünk során. Természetesen sok szó, fogalom is jelen van életünkben, melyek mindenkiben újabb gondolatokat és reményeink szerint tetteket váltanak ki egy kicsit eltérő módon vagy mértékben, de alapvetően egy irányba.

 

Csorba Szilárd

ügyvezető